sobota 31. marca 2012

Brioška

Naše raňajky.


Prísady:
500g hladkej múky
50g masla
50g práškového cukru
25g droždia
2,5dl mlieka
3 žĺtky
štipka soli

1 vajce na potretie
cukor na vrch briošiek

Múku nasypeme do misy, a do stredu urobíme menšie hniezdo do ktorého dáme práškový cukor, droždie a vlažné mlieko. Necháme kvasiť približne 15 minút. Pridám ostatné prísady a vypracujem na hladké cesto. 20minút necháme cesto odpočívať na teplom mieste. Cesto prepracujem, rozdelím na 32 rovnakých častí a každého robím 15cm dlhích hadíkov z ktorých formujem briošky nasledovne:


Briošky potriem s vajíčkom ku ktorému som pridala aj troška vody a zase ich necháme odpočívať 40minút na teplom mieste.


Znovu potrieme vajíčkom, posypeme krištáľovým cukrom a pri 200stupnoch pečieme 15minút. Brioška je vtedy hotová ak má zlatú farby a hladký povrch. Podávame lekvárom maslom alebo len kakaom. Dobrú chuť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára