Práve budú aktuálne na Veľkú noc, ale cez celý rok ich môžeme pripravovať napríklad na studené misy, na žúrky, posedenia... ale aj deťom na oslavy keď ich ozdobíme s fantáziou. Nuž u nás je taký obľúbený tento pokrm, že ho viac krát mávame aj na raňajky, alebo večeru.
Prísady:
10 vajíčok na tvrdo uvarených.
1 polievková lyžička horčice
štipka soli
štipka čierneho korenia
200g masla
Vajíčka rozpolíme, vyberieme žĺtky a dáme ich do misy. K žĺtkom pridáme soľ, čierne korenie, horčicu a maslo. Všetko rozmixujeme ručným mixérom aby sme dostali homogénnu hmotu. Hmotu ktorú sme dostali naplníme do cukrárskeho vrecúška a naplníme nimi vajíčka. Keby sme nemali cukrárske vrecúško stačí aj obyčajný sáčok ktorému odstrihneme roh a tiež vieme pekne vytlačiť hmotu. Na pól hodinku pred podávaním vajíčká dáme do chladničky, aby plnka stuhla.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára