streda 14. marca 2012

Falošný stroganov

K tomuto receptu nemám fotku, už bola pripravovaná dávnejšie a vtedy sa zabudlo na fotku. Chuťovo bol veľmi chválený. Dúfám, že aj u Vás bude mať tento recept taký úspech ako u nás doma :)

Prísady:
1kg bravčového stehna
400g čerstvých šampiňónov
2 cibule
200ml smotany na varenie
1 paprika
3 pl dijonskej horčice
100ml paradajkového pretlaku
50g masla
olej
soľ
čierne korenie
1citrón

Mäso pokrájame na tenšie plátky,  osolíme, okoreníme, naložíme do hlbšej misy. Nalejeme na mäso olej a aspoň hodinku necháme pácovať v chladničke.
Na panvici necháme rozpustiť maslo, pridáme ešte aj trošku z oleja v ktorom sa pácovalo mäso. Mäso opečieme na prírodný spôsob na panvici. Upečené mäsko vyberieme na tanier.
Pokrájanú cibuľu dáme do panvice, ako aj šampiňóny a papriku. Pečieme až kým cibuľa nenadobudne zlatistú farbu. Pridáme paradajkový pretlak, dijonskú horčicu a smotanu na varenie. Vložíme späť aj mäso a necháme zovrieť. Pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s dusenou ryžou alebo paradajkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára