streda 14. marca 2012

Rohožka z párkov

S týmto určite zabodujete aj pred deťmi, alebo pred hosťami. Trošku babračka je pri formovaní, ale neni to až také zlé. V pohode to zvládne aj začiatočník. U nás sa robí dvojitá porcia, lebo po upečení rohožka nemá ani čas vychladnúť.

Prísady:
350g polohrubej múky
1/2 droždia
1 lyžička soli
1 lyžička cukru
8 párkov
1dl mlieka
1lyžička oleja
sezamové semienka na ozdobenie
1 vajíčko na potretie

Mlieko zohrejeme, pridáme cukor, droždie a necháme kvasiť. Múku,  soľ, olej a kvasnicovú zmes spracujeme do homogénneho cesta. Na teplom mieste necháme cesto odpočinúť, až kým nám nenarastie na dvojitú veľkosť. Rozvaľkáme na približne 25x35cm veľkosť a potom preložíme na plech.
Nožom rozrežeme cesto pozdĺž, ale pri koncoch 2cm hrúbku necháme spolu. Párky pozdĺž rozrežeme na pólky. Pomaličky zapletieme párky medzi cesto. S vajíčkom potrieme cesto, posipeme sezamovými semienkami. Na 180stupnoch pečieme až do zlatista.



1 komentár: