piatok 30. marca 2012

Cibulovo vínová polievka

Prísady:
2 cibule
2 slepačie bujóny
1 pór
3strúčiky cesnaku
1dl smotany na varenie
1polievková lyžica hladkej múky
2dl bieleho vína
5dkg masla
biele korenie
muškátový orech
5dkg údeného syru
2 rožky
maslo

Cibuľu pokrájame na tenko aj pór. Cesnak pretlačíme, a cibule s cesnakom na roztopenom masle trošku restujeme. Okoreníme bielym korením, muškátovým orechom podľa chuti. Prisypeme múku a prilejeme 2dl vína a približne liter vody. Pridáme bujóny aj smotanu na varenie a necháme zovrieť.

Rožky nakrájame na krúžky, potrieme ich na tenko maslom a na vrch dáme tenký plátok údeného syru. Syr môže byť aj nastrúhaný. Pečieme ich do zlatista v rúre. Pri podávaní namiesto krutónov dáme tieto rožky do polievky.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára