streda 21. marca 2012

Mrkvová torta

Ozajstná klasika, no možno pre niektorých trošku znie divne, ale určite si ju obľúbite. Na rodinné oslavy je u nás tá najžiadanejšia pochúťka.

Prísady:
4 vajíčka
300g cukru
300g polohrubej múky
2 čajové lyžičky sody bikarbóny
1 čajová lyžička škorice
1 štipka soli
1 sáčok vanilkového cukru
1,5dl oleja
4-5 mrkvy

Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Múku zmiešame so škoricou, soda bikarbonou a vanilkovým cukrom. Mrkvu nastrúhame na jemno. Vajíčka s cukrom, olej a mrkvu zmiešame, pridáme štipku soli a opatrne prisypeme aj sypkú múčnu časť. Okruhlú formu na tortu vymastíme, vysypeme hrubou múkou. Forma by mala mať priemer 24cm. Cesto nalejem do vymastenej formy. Pečieme pri 180stupňov  približne hodinu. Po uplynutí 40min môžeme skontrolovať ihlou či sa nám už cesto prepieklo.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára