Prísady:
70% čokoláda
biela čokoláda
jahodová čokoláda
smotana na šľahanie
Nad parou roztopíme 70percentnú čokoládu. Štetcom s roztopenou čokoládou vytrieme silikónovú formu na bonbóny. Silikónovú formu vložíme do mrazničky aby čokoláda stuhla. Po niekoľkých minútach vyberieme formu a zase ju vytrieme 70percentnou čokoládou a dáme ju späť do mrazničky aby opäť stuhla čokoláda. Zatiaľ v druhej miske nad parou roztopíme jahodovú čokoládu, aby bola dostatočne krémová prilejeme málinko smotany na šľahanie. Formu vyberieme z mrazničky a malou lyžičkou jahodovú čokoládu dáme do foriem. A zase ju dáme do mrazničky. Čas tuhnutia tu je trošku dlhší lebo vrstva je hrubšia. Keď už stuhla vyberieme ju z mrazničky a spodok bonbónov natrieme zase 70percentnou čokoládou a do mrazničky. A nakoniec aj na druhý krát natrieme spodok čokoládou. A bonbón nakoniec môže ostať v mrazničke aj hodinku.
Spravila som aj mentolové s týmto istým postupom len tam som namiesto jahodovej čokolády topila mentolovú čokoládu a tam nepridávajte smotanu na šľahanie lebo vznikne nejaká hrudkovitá zmes, ktorou sa dá tiež plniť bonbón veď nikto to nevidí, len Vy.
A tretia kombinácia ktorú som pripravovala bola s kokosom a mandľou. Postup pravdaže ten istý, len tu som začala bielou čokoládou vytieranie a potom pokračovala s 70percentnou. A kokosovú plnku pripravíme veľmi jednoducho. Trošku kokosu nasypeme do misky pridáme máličko mlieka, práškového cukru a zmiešaním by sme mali dostať skoro rozotierateľnú masu ako pri plnenej vianočke. Čiže do bonbónu pred vložením plnky som dala jednu mandľu a potom kokosovú plnku. A koniec ten istý ako pri jahodovom.
paráááádne , dala by som si :-))
OdpovedaťOdstrániť