pondelok 26. marca 2012

Cesnakové francúzske zemiaky

Ako dieťa som veľmi nenávidela toto jedlo, ale neskôr som prišla na chuť. Príprava je jednoduchá a hlavne rýchla. A ani na to nemôžeme zabudnúť, že príprava je dosť lacná. 

Prísady:
1,5kg zemiakov
20dkg štipľavej klobásy
400ml kyslej smotany
5 stúčikov cesnaku
6 uvarených vajec
1vajce
soľ
čierne korenie
vegeta
margarín

Uvaríme zemiaky v šupke, necháme ich vychladnúť, očistíme ich a pokrájame na kolečká. Vajíčka uvaríme na tvrdo a tiež ich pokrájame na kolečká a aj klobásu. Kyslú smotanu zmiešame s 1vajíčkom osolíme, okoreníme pridáme trošku vegety a pretlačené cesnaky. Teplo vzdornú misu vymastíme a začneme ukladať najprv zemiaky potom vajíčka a klobásu. Keď sa misa naplní na vrch dáme zemiaky a nalejeme smotanovú zmes. Vrch môžeme nasypať aj strúhaný syr. Pečieme pri 180stupňov kým sa syr roztopí a dostane zlatistú farbu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára