sobota 24. marca 2012

Žemľa na hamburger

Domáci je najlepší. Je troška náročnejšie si ho vyrobiť, ako ísť do obchodu a dostať ho hotový, no ale tento je chutnejší a viete aj to, že čo jete. 


Prísady:
4dl mlieka
30g droždia
40g cukru
50g margarínu
1čajová lyžička soli
300g polohrubej múky
300g hladkej múky
1 vajíčko na potretie

Múku, soľ, cukor zmiešame. Margarín roztopíme a pridáme k predošlej zmesi. Droždie dáme do vlažného mlieka a necháme kvasiť pár minút. Všetky prísady zmiešame okrem vajíčka. Vypracujeme homogénne cesto, ktoré necháme 20minút odpočívať na teplu. Z cesta formujeme 10kusov žemlí, poukladáme ich na papierom vyložený plech. Aj tam ich necháme odpočívať 20minút aby ešte trošku narástli. Pred tým akoby sme ich vložili do trúby potrieme ich vajíčkom a na vrch posypeme sezamové semienka. Pečieme pri 180stupňov 15minút do ružova.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára