streda 4. apríla 2012

Horúca čokoláda ktorej sa nedá odolať

Cez zimné večeri neexistuje nič lepšie ako horúca čokoláda. Aj teraz sme mali chladnejšie dni, čiže som siahla po tento recept. Horúca čokoláda pred telkou... neviem si predstaviť pohodlnejší večer.

Prísady:
2dl smotany na šľahanie
1 vanilkový cukor
štipka soli
2 tabuľky kvalitnej horkej čokolády
800ml mlieka
1 polievková lyžica hnedého cukru
škorica mletá

Smotanu, vanilkový cukor a štipku soli som dala na šporák zohriať. Nad parou som roztopila čokoládu so šálkou mlieka. Keď z čokolády a mlieka vznikne krémová hmota tak ju pridám k smotanovému krému a priliala som mlieko. Pridáme hnedý cukor a škoricu podľa chuti. Premiešame poriadne. Pri podávaní môžeme na vrch dať šľahačku, marshmallows to už len závisí od fantázie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára