streda 4. apríla 2012

Domáce rožky

Rožky z obchodu sú fajn...ale tie rožky ktoré si upečiete Vy sami tie nemajú pár! do týchto rožkov som sa zamilovala. Ich chuť ani nechcem pokaziť nijakým syrom, salámou. Tento rožok má takú chuť že k nemu potrebujeme už len maslo na potretie. 
Večer sa dá pripraviť cesto, v mise sa šupne do chladničky a ráno už len tvarujeme rožky a pečieme. Neporaziteľné raňajky, veď málokto má ráno na stole čerstvo upečené rožky. :)

Prísady:
350g hladkej múky
2,5dl mlieka
25g droždia
25g masla
1 malá lyžička soli
1 malá lyžička cukru

Zo všetkých prísad pripravíme cesto ktorým budeme pracovať približne 15minút, keď sa bude ešte stále lepiť cesto tak pridáme múku. Keď je cesto hotové rozdelíme ho na dve časti. Prvú časť rozvaľkáme na pól centimetrovú hrúbku a skúsme ho rozvaľkať do tvaru kruhu. Rozvaľkané cesto rozdelíme na štyri časti a potom ho ešte rozvaľkáme na také tenké ako len vieme. Natočíme cesto tak, že začíname hrubšou stranou, formujeme rohlíky. Poukladáme ich na vymastený, múkou vysypaný plech a vrch im potrieme vodou alebo mliekom. A takto spravíme rožky aj z druhej časti cesta. Rúru vyhrejeme na 210stupňov, do menšieho plechu dáme vodu, ktorú položíme na dno rúry. Rožky pečieme 15-20minút do zlatista. Z tohto množstva budeme mať 8 rožkov.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára