sobota 7. apríla 2012

Francúzská cibuľová polievka

Jedna z najjednoduchších a najchutnejších polievok ktorú sa dá aj rýchlo pripraviť. Ale k tomuto receptu musíte mať radi cibuľu.

Prísady:
50g masla
6-8 väčších cibúľ
4 strúčiky cesnaku
hladká múka
0,5l smotany na varenie
voda
soľ
čierne korenie
a biele korenie

Cibuľu nakrájame na tenké plátky aj cesnak a na roztopenom masle ich dusíme. Posypeme toľkou múkou aby zakryla cibuľu, pomiešame a prilejeme cca 1liter vody. Necháme zovrieť, ochutíme soľou a korením a zľahka rozmixujeme cibuľu. Môžu tam ostať aj väčšie kúsky, kto ako má rád... ja ju zvyčajne rozmixujem celkom. Pridáme smotanu na varenie a môžeme priliať aj vodu, keby sa nám zdala polievka príliš hustá a necháme ju zase zovrieť. Podávame opraženým chlebíkom alebo nastrúhaným syrom alebo opraženou slaninou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára