Každý pozná tento recept. Veľmi mám rada sviečkovú hlavne tú ktorú robieval otec. Dlhé roky som sa bála sviečkovú pripraviť, že to bude komplikované nepodarí sa mi to i tak... ale je to veľmi jednoduché a chutné. Opraví sa to aby ste sa pustili do prípravy tohto receptu.
Prísady:
1 kg bravčového alebo hovädzieho mäsa
2 väčšie cibuli
5-6 kusov mrkvy
4-5 kusov petržlenu
bôbkový list
štipka čierneho korenia
vegeta
soľ
hladká múka
2-3dl kyslej smotany
horčica podľa chuti
Cibuľu pokrájame na drobno, zeleninu očistíme a mäso pokrájame. Na trošku oleji restujeme cibuľu a potom pridáme zeleninu aj mäso. Zalejeme vodou aby voda všetky prísady zakryla, pridáme 3-4 bôbkové listy, soľ, čierne korenie a vegetu. Ak zmäkne mäso aj zelenina mäso vyberieme na tanier. S ručným mixérom zmixujeme zeleninu. Smotanu dáme do nádoby pridáme väčšiu lyžicu hladkej múky a horčice (ja pridávam 2 každý podľa vlastnej chuti). Zmiešame a pridáme aj k zeleninovej zmesy ktorú miešame rýchlo aby nebola omáčka potom hrudkovitá. Omáčku zase privedieme do varu a môžeme aj podávať hotovú sviečkovú.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára