pondelok 3. decembra 2012

Sviečková

Každý pozná tento recept. Veľmi mám rada sviečkovú hlavne tú ktorú robieval otec. Dlhé roky som sa bála sviečkovú pripraviť, že to bude komplikované nepodarí sa mi to i tak... ale je to veľmi jednoduché a chutné. Opraví sa to aby ste sa pustili do prípravy tohto receptu.

Prísady:
1 kg bravčového alebo hovädzieho mäsa
2 väčšie cibuli
5-6 kusov mrkvy
4-5 kusov petržlenu
bôbkový list
štipka čierneho korenia
vegeta
soľ
hladká múka
2-3dl kyslej smotany
horčica podľa chuti

Cibuľu pokrájame na drobno, zeleninu očistíme a mäso pokrájame. Na trošku oleji restujeme cibuľu a potom pridáme zeleninu aj mäso. Zalejeme vodou aby voda všetky prísady zakryla, pridáme 3-4 bôbkové listy, soľ, čierne korenie a vegetu. Ak zmäkne mäso aj zelenina mäso vyberieme na tanier. S ručným mixérom zmixujeme zeleninu. Smotanu dáme do nádoby pridáme väčšiu lyžicu hladkej múky a horčice (ja pridávam 2 každý podľa vlastnej chuti). Zmiešame a pridáme aj k zeleninovej zmesy ktorú miešame rýchlo aby nebola omáčka potom hrudkovitá. Omáčku zase privedieme do varu a môžeme aj podávať hotovú sviečkovú.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára