sobota 29. decembra 2012

Čučoriedkový cheesecake

Najlepší recept na túto americkú pochúťku. U nás bola táto pochúťka prekvapením po sviatočnej Vianočnej večere.

Prísady:
Cesto:
120 g čokoládových keksíkov (Indiánky)
55 g mandlí (môžu byť aj orechy)
30 g kryštálového cukru
100 g masla

Krém:
540 g mascarpone
180 g kryštálového cukru
45 g zlatého klasu
240 ml kyslej smotany
3 vajíčka
1 kôra citróna

čučoriedky najlepšie čerstvé ale keď nemáte iné tak môžu byť i mrazené

Tortovú formu s priemerom 22 cm vyložíme s papierom na pečenie.
Čokoládové keksíky pomliaždime na jemno, pridáme pomleté mandle, maslo a cukor a vypracujeme až kým nedostaneme zmes ktoré sa nám už dosť lepí. Zmes dáme do plechu a dno vystelieme rovnomerne cestom  a  dlaňou pritlačíme ešte cesto aby poriadne sa zlepilo. Na cesto vysypeme čučoriedky.
Ku krému dáme všetky prísady do jednej misky a ručným mixérom rozmiešame poriadne. Spodok formy na pečenie obalíme alobalom poriadne aby ani náhodou nevytiekol krém.
Krém vylejeme na čučoriedkami posypané cesto. Tortovú formu vložíme do vysokého plechu, do ktorého vlejeme vodu. Pečieme na 120 stupňoch 90 minút. Túto tortu nevieme konzumovať nikdy hneď po upečení. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, potom môžeme na pár hodín tortu vložiť do chladničky a až potom môžeme podávať!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára