sobota 15. decembra 2012

Mäkké perníčky

Tento recept je mojím obľúbeným. Už ho robím tretí rok a ešte nikdy nesklamal. Hneď ako upečiem sú mäkké, ale v plechovej dóze do Vianoc ostanú takú isté mäkké. Ešte aj po Vianociach pár mesiacov ich môžeme konzumovať.

Potrebujeme:
760 g hladkej múky
340 g práškového cukru
2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
1 sáčok perníkového korenia
50 g margarínu
4 vajíčka
4 polievkové lyžice medu

Všetky prísady dáme do jednej misy a spracujeme do cesta. Cesto necháme odpočívať pól hodinku a rozvaľkáme na 3 mm hrubé. Vykrajujeme ľubovoľné formy ktorých vrch potrieme vajíčkom. Pečieme na 180 stupňoch 8 minút. Keď perníčky vychladli poukladáme ich do plechových dóz alebo predtým ozdobíme.





4 komentáre:

  1. naozaj su hned makké??? to musim vyskušať...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, naozaj sú hneď mäkučké. A keď ich uschováš do vianoc v plechovej dóze aj ostanú mäkké.

      Odstrániť
  2. Ja robievam plnené ale recept sa mi páči , vyskúšam...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hmm aj plnené môže byť veľmi dobré :)
      Potom napíš ako sa podarili?

      Odstrániť