nedeľa 24. februára 2013

Mini croissant

Jednoducho mňam... a kto by nemal rád čokoládu? 


Prísady:
600 g polohrubej múky
1 čajová lyžica soli
70 g cukru
1 vajíčko
3 dl vlažného mlieka
70 g rozpusteného masla
35 g droždia

Z prísad vypracujeme cesto, ktoré bude trošku jemnejšie ako ste si zvykli, ale netreba sa lakať. 15 minút necháme cesto odpočívať na teplom mieste.

Csokoládová plnka:
120 g čokolády na varenie
2 polievkové lyžice kakaa
70 g cukru
2 - 3 polievkové lyžice broskyňového lekváru

1vajíčko na potretie

Plnka: Do nádoby dáme lekvár, nastrújanú čokoládu, kakao a cukor zmiešame aby sme dostali plnku ktorá sa bude dať trieť na cesto.
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Jedno cesto som rozvaľkala na tvar kruhu a potrela čokoládovou plnkou a na vrch položila ďalšie rozvaľkané cesto. S nožom som tento kruh rozdelila na 16 rovnakých trojuhoľníkov.


Tieto malé rohlíky som natočila do tvaru rohlíkov a položila na papierom vyložený plech. Rohlíky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Prvý plech vložíme ešte do studenej rúry a potom ho len zapneme na 200 stupňov a druhý plech som zatiaľ dala na vrch rúry aby boli na teplom mieste. Prvý plech potrebuje 25 minút na upečenie, druhému plechu stačí 15 minút.



2 komentáre: