utorok 5. marca 2013

Višňové nebíčko

Skoro ako krémeš, ak ten máte radi tak toto budete priam zbožňovať. Ovocie nič nemôže pokaziť...

Prísady:
500 g lístkového cesta

Višňový krém:
1 zaváranina višňová
8 polievkových lyžíc krupice
3 polievkové lyžice cukru

Vanilkový krém:
2 sáčky vanilkové pudingu
8 dl mlieka
3 polievkové lyžice cukru
250 g margarínu

Pena:
pól litra smotany na šľahanie


Lístkové cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť cesta rozvaľkáme na 25x35 cm a na plechu upečieme do zlatista (180 stupňov 5 minút).
Aj druhé rozvaľkáme na tú istú veľkosť, len pokrájame na malé štvorčeky a takto pečieme.
K višňovému krému budeme potrebovať aj šťavu zo zaváraniny ku ktorému primiešame krupicu, cukor a za stáleho miešania uvaríme z nej hustý krém. Do krému pridáme posekané višne. S týmto krémom potrieme spodné cesto ktoré sme nechali v celku.
K vanilkovému krému uvaríme puding z mlieka, pudingového prášku a cukru. Necháme trochu vychladnúť a nakoniec primiešame aj mäkký margarín. Vanilkový krém natrieme na višňový.
Vyšľaháme tuhú šľahačku ktorou potrieme opatrne vanilkový krém. Vrch zákusku vyložíme malímy lístkovými štvorčekmi a môžeme posypať práškovým cukrom.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára