pondelok 11. februára 2013

Angel food cake

Niečo ozaj americké. Už dlhšie som si prezerala tento recept, len sa mi nejak nechcelo púšťať doň...ani neviem prečo. Nie je to nič čertovsky zložité. Len by sme to nemali pripravovať, keď chceme držať diétu... áno v tomto je toľko cukru, že hneď zabije každú diétu :D 
Akože chuťovo som čakala niečo extra, ale nieje to také zlé... v lete s čerstvým ovocím a teraz v zime s riedkým jahodovým džemom... jednoducho mňam. Treba vyskúšať a ochutnať.

Prísady: (na formu s priemerom 24cm)
10 bielok
120 g hladkej múky
370 g cukor
4 čajové lyžice citrónovej šťavy
niekoľko kvapiek vanilkovej arómy
niekoľko kvapiek mandľovej arómy
štipka soli

Múku preosejeme aj tri razy a zmiešame s polovičkou cukru v jednej mise. Bielka vyšlaháme do tuhej peny s štipkou soli. K vyšľahaným bielkam pridáme pólku cukru, citrónovú šťavu, arómy a vmiešame k vyšľahaným bielkom. Zmiešaný cukor a múku pomaličky pridávame k bielkom. Masu vlejeme do tortovej formy, ktorú NEvymastíme, párkrát tresneme formu o stôl (ale opatrne aby sa nám bielková masa nevyliala), s nožom ťaháme čiary do vrchu masy aby nám vedeli uniknúť vzduchové bublinky. Rúru predhrejeme na 175 stupňov a pečieme 40 minút.
Podávame s čerstvými malinami, jahodami...alebo keď nemáme čerstvé ovocie, tak môže byť aj jahodový džem.



                                                          s karamelovou polevou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára