Niečo známe, staré a chutné...
Svetlé piškótové cesto:
4 vajíčka
80 g polohrubej múky
80 g cukru
štipka kypriaceho prášku
Tmavé piškótové cesto:
4 vajíčka
60 g polohrubej múky
20 g tmavého nesladeného kakaa
80 g cukru
štipka kypriaceho prášku
Rumový syrup na poliatie cesta:
6 polievkových lyžíc cukru
1 kôra z citróna
3 polievkových lyžíc rumu
2 dl vody
Tieto prísady necháme zovrieť v hrnci
Krém:
1 l mlieka
2 sáčky vanilkového pudingu
180 g cukru
4 vajíčka
Piškótové cesto pripravíme tradičným spôsobom.
Ku krému zmiešame žĺtka, cukor a pudingový prášok a pomaličky pridávame mlieko. Uvaríme z tohoto hustý krém. Bielka vyšľaháme do tuhej peny ktorú pomaličky pridávame ešte k teplému uvarenému krému. Piškótové cestá pokrájame na kocky. Do veľkej nádoby dáme na spodok krém, potom na to poukladáme piškótové cesto a to polejem rumovým syrupom... zase dáme krém, zase piškóty a zase polejeme syrupom... Takto pokračujeme až kým sa nám neminú prísady. Na vrchu by mal byť krém, ktorý môžeme ale nemusíme posypať tmavým kakaom. Na jednu noc dáme zákusok do chladničky. Pri podávaní zdobíme šľahačkou.
tak na toto sa chystam uz strasne davno. ja som to totiz este nikdy nejedla a vyzera to velmi dobre.
OdpovedaťOdstrániťOdporúčam vyskúšať. Je to veľmi dobré, aspoň u nás ho má každý rád... Len sa priprav, že z tochto množstva bude dosť veľa, čiže stačí aj 4člennej rodine. :) Ak vyskúšaš napíš, či Vám chutil. :)
Odstrániť