štvrtok 19. septembra 2013

Tvarohové šúlance

Chutný obed, keď už mäso nechutí...

Cesto:
170g polohrubej múky
1 vajce
štipka soli
230g tvarohu

Na hotové šúlance:
70g strúhanky
rozpustené maslo


Z prísad vypracujeme homogénné cesto, z ktorého rukou budeme šúlať šúlance. Na panvici opražíme strúhanku za stáleho miešania do zlatista.
Dáme variť vodu vo väčšom hrnci. K vriacej vode pridáme štipku soli a toršku oleja. Šúlance vkladáme už do vriacej vody. Počkáme kým šúlance vyplávajú na povrch vody a varíme ich ešte 5 minút. Hotové šúlance opláchneme studenou vodou, dáme do misy a posypeme opraženou strúhankou a polejeme rozpustením maslom alebo olejom.
Podávame lekvárom, alebo práškovým cukrom... alebo sa môže jesť aj samé.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára