utorok 24. septembra 2013

Bambusové kura

Teraz to nebude ten recept na ktorý, ste zvyknutý odo mňa, bude to recept pre tých ktorý nepotrebujú presné miery, ale vedia variť aj podľa chute. 

Prísady:
200g kuracích prsíčok
bambusu
šampiňóny
baby mrkva (alebo mrkva pokrájaná na tenké pásiky)
hrášok

mletý zázvor
biele víno
sójová omáčka
soľ
čierne korenie
cukor
škrobová múčka
sezámový olej

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme, posypeme čierným korením a prilejeme troška vody. Pomiešajme, pridajme škrobovú múčku a zase poriadne premiešajme. Nechajme mäso marinovať aspoň 30minút.
Do panvice nalejeme olej, do teplého oleja pridáme mäso a pečieme až kým mäso nebude hotové. V druhej veľkej panvice zohrejeme olej do ktorého nasypeme zázvor, trochu pražíme a pri stálom miešaní pridáme aj bambus, pokrájané šampiňóny, baby mrkvy a hrášok. Trošku opražíme zeleninu a pridáme k nej už hotové mäso ochutíme bielým vínom, sójovou omáčkou, soľou, cukro. Pridáme trošku vody a škrobovú múčku rozmiešanú v oleji, necháme zovrieť. Polejeme troškou sezamového oleja a je aj hotové. Podávame ryžou, alebo ryžovými rezancami.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára