utorok 10. septembra 2013

Spagetti Carbonara

Je to veľmi rýchly a jednoduchý recept. Len sa to asi nebude podobať na to, na čo ste zvyknutý pod týmto názvom... Totiž tento je ešte originálny recept, ako ho robievajú aj v Taliansku v domácnostiach a reštauráciách. Ešte by som pridala, že ak viete zohnať čerstvé domáce vajíčka, tak tie by boli najlepšie k tomuto receptu...

Prísady:
200g slaniny (ja som použila oravskú)
100g pecorino syru (ak nemáte tak parmezán)
4 žĺtka
350g špagetti cestovín
1 celé vajíčko
soľ
čierne korenie

Najprv musíme pokrájať na menšie kocky slaninu, dáme ju do panvice kde ju opražíme bez pridania oleja. Cestoviny uvaríme vo vriacej vode. Popritom pripravíme omáčku. Do veľkej mise pridáme žĺtky a ešte aj jedno celé vajíčko, čiže s bielkom. Syr postrúhame a pridáme k vajíčkam  dobre zmiešame. Pridáme čierne korenie podľa chuti.
Opraženú slaninu vyberieme na tanier, aby mohla vychladnúť. Ak vychladla pražená slanina na izbovú teplotu tak ju pridáme k vajíčkovej zmesy, preto nemôže byť slanina horúca, lebo by sme dostali praženicu z vajíčok a nie chutnú omáčku. Ak sa cesto uvarilo vyberieme z vody a musíme pracovať rýchlo. Cesto pridáme k vajíčkovej omáčke a rýchlo miešame aby sa omáčka dostala všade. Ak by bola omáčka veľmi hustá tak pridáme trošku vody v ktorej sme varili cestoviny. Voda môže byť maximálne vlažná, nie horúca!
Spagetti Carbonara podávame ihneď ako je hotové...





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára