nedeľa 22. septembra 2013

Škoricové slimáky

Tento recept som našla v kuchárskej knižke: Recepty zo života. Je to zaujímavá knižka, ktorá obsahuje mnoho receptov, možno ešte niekoľko sa nájde potom u mňa na blogu. Tento recept je minimálne zmenený... cesto potrebuje viac múky ako v pôvodnom recepte. Sem som už dala recept s dostatočným množstvom múky.

Prísady na cesto:
1 kocka droždia
250ml mlieka
550g hladkej múky
7 žĺtkov
150g cukru
100g tuku na pečenie
štipka soli

Prísady na plnku:
50g roztopeného masla
2 lyžičky mletej škorice
40g cukru

Do vlažného mlieka pridáme cukor a droždie a necháme vykysnúť. Do veľkej mise nasypeme prísady na cesto a pridáme aj kvások, vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 30 minút.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme, potrieme roztopeným maslom, posypeme cukrom a mletou škoricou. Cesto zvinieme a nožom pokrájame na 3 cm široké rezy. Rezy poukladáme na vymastený, múkou vysypaný plech tesne vedla seba. Dáme piecť na 170 stupňov 30 minút.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára