Chrumkavé, syrové a rýchle... perfektné keď očakávate hostí.
Prísady na cesto:
500 g polohrubej múky
250 g masla
2 dl kyslej smotany
2 čajové lyžičky soli
1/2 sáčku kypriaceho prášku
Krém:
200 g mäkkého masla
300 g strúhaného syra
Prísady na cesto zmiešame a vypracujeme z nich homogénne cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme na tenko potrieme maslom a posypeme strúhaným syrom. Pevne zrolujeme ako roládu, alobalom prikryjeme a dáme do chladničky na jednu noc.
Na druhý deň môžeme už ľahko pracovať s cestom. Krájame 3 až 5 mm hrubé slimáky. Plech vyložíme papierom na pečenie a tam poukladáme syrové slimáky, ktoré pečieme na 180 stupňoch do zlatista približne 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára