streda 27. marca 2013

Syrové slimáky

Chrumkavé, syrové a rýchle... perfektné keď očakávate hostí.

Prísady na cesto:
500 g polohrubej múky
250 g masla
2 dl kyslej smotany
2 čajové lyžičky soli
1/2 sáčku kypriaceho prášku

Krém:
200 g mäkkého masla
300 g strúhaného syra

Prísady na cesto zmiešame a vypracujeme z nich homogénne cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme na tenko potrieme maslom a posypeme strúhaným syrom. Pevne zrolujeme ako roládu, alobalom prikryjeme  a dáme do chladničky na jednu noc.
Na druhý deň môžeme už ľahko pracovať s cestom. Krájame 3 až 5 mm hrubé slimáky. Plech vyložíme papierom na pečenie a tam poukladáme syrové slimáky, ktoré pečieme na 180 stupňoch do zlatista približne 15 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára