pondelok 18. marca 2013

Štiplavo sladká čína

Štiplavé môže byť.
Čína... áno tiež môže byť.
Spolu? To najlepšie :)


Prísady:
700 g bravčovej panenky
200 g spageti cesta
1 čajová lyžička soli

Marináda:
2 polievkové lyžice medu
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
1 čajová lyžica čili 
2 strúčiky cesnaku
štipka čierneho korenia
štipka zázvoru

Zelenina:
1 mrkva 
pár lístkov bielej kapusty
pól menšej cibuli

Panenku pokrájame na kocky. Pripravíme marinádu do ktorej uložíme mäso na 2 hodiny do chladničky. Mrkvu, cibuľu a bielu kapustu pokrájame na tenké prúžky.
Cesto uvaríme.
Mäso upečieme vo väčšej panvici (pridáme nie len mäso ale aj marinádu vlejeme) a varíme kým mäso nezmäkne. Varíme kým neodvrie všetká voda, pred tým akoby bolo mäso hotové pridáme aj zeleninu na pár minút len aby ostala zeleniny chrumkavá. 
K mäsu a zelenine pridáme uvarené cesto a 1 čajovú lyžičku sójovej omáčky. Poriadne premiešame.
Dobrú chuť!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára