Vynikajúce raňajky alebo večera... k dobrým veciam netreba litánie...treba vyskúšať :)
Prísady:
600 g polohrubej múky
2 čajové lyžičky soli
1 polievková lyžica oleja
2 dl mlieka
2 dl vody
25 g droždia
1/2 čajovej lyžičky cukru
bacon
syr
Z cukru, vlažného mlieka a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme pár minút kvasiť. Zatiaľ všetký ostatné prísady dáme do jednej misy a nakoniec pridáme aj kvások a vypracujeme cesto. 45 minút necháme cesto odpočívať.
Na múkou vysypanom povrchu pracujeme s cestom. Cesto rozdelíme na 10 až 12 rovnakých častí. Kúsky cesta necháme odpočívať 10 minút, vaľkáme z každého cesta také dlhé valčeky ako je jeden bacon. Valček z cesta dáme na bacon, chytíme dva konce cesta a trošku pošúľame. Konce cesta spojíme dokopy aby sme dostalo kruh a nakoniec formujeme mašľu.
NA papierom vyložený plech poukladáme ich po jednom a zase necháme odpočívať cesto 20 minút. Na vrch dáme syr a s vodou pošpliechame vrch. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a mašľe pečieme 18 - 20 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára