pondelok 7. januára 2013

Pizza batohy

Pizza v netradičnej forme...

Prísady:
Cesto:
400 g hladkej múky
20 g droždia
2,5 dl vlažnej vody
1 čajová lyžička  cukru
1 polievková lyžica olivového oleja
1 čajová lyžica soli

Plnka:
24 kusov mini mozzarelli alebo strúhaného syra
šunka alebo saláma
kyslá smotana
omáčka na pizzu   ( http://maskrtime.blogspot.co.at/2012/03/omacka-na-pizzu.html   - tu je na ňu recept. )

Múku dáme do misy. V strede múky urobíme priehlbinu do ktorej dáme cukor a droždie a zalejeme 1 dl vlažnou vodou a necháme droždie kvasiť 15 minút. Cesto vypracujeme a potom necháme hodinu kvasiť. Pizza omáčku pripravíme a potom zmiešame s kyslou smotanou podľa chuti. Šunku nakrájame na malé kocky Cesto rozdelíme na 24 častí. S rukou upravíme cesto aby sme dostali malé kruhy ktorých stred natrieme omáčkou a posypeme šunkou a syrom. Formujeme z nich malé batôžteky ktoré dáme do vymastehéno plechu. Vrch batôžtekov natrieme troškou olivového oleja, posypeme oregánom alebo syrom. Pečieme na 200 stupňoch 20 minút. Nepečieme ich nikdy viac ako 20 minút, aj keď ich vrch je bledý! Keby sme ich piekli do ružova tak nám len stvrdnú.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára