utorok 8. januára 2013

Cesnaková krémová v bochníku

Prísady:
12 strúčikov cesnaku
1 polievková lyžica hladkej múky
2 zemiaky
1,5 dl vývaru
2 dl smotany na varenie
soľ
čierne korenie
muškátový orech
100 g strúhaného syra
nová cibuľka
bochník

Cesnak očistíme, nakrájame a na trošku oleji orestujeme. Pridáme múku a pri stálom miešaní pražíme ďalej trošku, potom prilejeme vývar. Zemiaky očistíme, pokrájame a pridáme k polievke. Okoreníme, osolíme a prilejeme ešte 3 dl vody. Ak sú zemiaky mäkké rozmixujeme polievku ručným mixérom. Prilejeme aj smotanu na varenie a necháme zovrieť.
Bochníku odrežeme vrch, vydlabeme vnútro, dáme bochník do horúcej rúry na 5 minút. Do bochníku servírujeme polievku so syrom a pokrájanou jarnou cibuľkou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára