Tak toto som počula od otca keď ochutnal moju bábovku... bola som hrdá na seba. Nie nepreháňam! Môj otec je totiž kuchár... kedysi robil v Bratislave v 5 hviezdičkovom hoteli šéfkuchára. Čiže keď od neho dostanem takúto pochvalu veľmi sa teším. On väčšinou na to čo ochutná odo mňa uštipačne povie, že toto a toto ešte by neuškodilo.. nuž ale pri tomto povedal že najlepšia. Tak dúfam že aj Vám zachutí.
Prísady:
500 g polohrubej múky
2 dl vlažného mlieka
42 g droždia
100 g práškového cukru
1 čajová lyžička vanilkovej arómy
1,5 dl oleja
1 štipka soli
2 vajcia
2 polievkové lyžice tmavého kakaa
100 g čokolády na varenie
100 g bielej čokolády
Múku dáme do misy v strede múky urobíme priehlbinu do ktorého dáme cukor, droždie a vlažné mlieko. Droždie necháme kvasiť 15 minút. Okrem kakaa a čokolády pridáme všetky prísady a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dve časti do jednej časti pridáme kakao a posekanú bielu čokoládu, do druhej časti pridáme nasekanú horkú čokoládu a vpracujeme do cesta.
Na teplom mieste necháme cesto odpočívať hodinu.
Najprv rozvaľkáme svetlé cesto, potom naň položíme tmavé cesto a rozvaľkáme tiež, netreba aby celkom zakrylo svetlé. Cesto zrolujeme do tvaru rolády a položíme do vymastenej formy bábovky, kde necháme cesto ďalších 30 minút odpočívať na teplom mieste, aby mohlo narásť.
Rúru predhrejeme na 150 stupňov a bábovku pečieme hodinu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára