sobota 5. januára 2013

Medové pusinky

Jemné, krehké, lahodné... takéto v obchode nedostať.

Prísady:
150 g margarínu
125 g medu
3 vajíčka
150-200 g práškového cukru
1 sáčok vanilkového cukru
šťava z 1 citróna
4 polievkové lyžice kyslej smotany
450 g hladká múka
1/2 sáčku kypriaceho prášku
perníkové korenie podľa chuti
štipka soli

Margarín a med dáme do hrnca v ktorom ich zohrejeme.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu, šťavu z citróna a jeho strúhanú kôru a poriadne zmiešame. Nakoniec primiešame aj zohriatý med a margarín. Pridáme múku, kypriaci prášok, perníkové korenie a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré bude trošku jemnejšie. Cesto dáme do fólie a na jeden večer do chladničky. Plech vyložíme papierom na pečenie a z cesta formujeme malé guličky veľkosti orechov. Guličky dávame troška ďalej od seba a pečieme na 150 stupňoch 8-10 minút. Pečieme ich len pár minút, aby ostali svetlé, čím sú tmavšie tým budú tvrdšie. Po vychladnutí môžeme ich ponoriť do čokolády alebo nechať ich len tak.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára