nedeľa 28. apríla 2013

Tiramisu torta

Tiramisu každý má rád. Tak prečo nepotešiť niekoho s tortou tiramisu? Ani to neni také komplikované, veľmi rýchlo je hotová.

Cesto:
5 vajíčok
150 g cukru
100 g polohrubej múky
1 štipka soli

Krém:
250 g mascarpone
2,5 dl smotany na šľahanie
80 g cukru
1 čajová lyžička mandľovej arómy
1 čajová lyžička stužovaču šlahačky

Ďalej budeme potrebovať:
1 dl presso kávy
1 polievková lyžica tmavého nesladeného kakaa

K cestu rozdelíme vajíčka, z bielkov s štipkou soli vyšľaháme penu do ktorej pridáme cukor, po jednom žĺtky. Nakoniec opatrne primiešame aj múku. Pečieme v okruhlej forme s priemerom 23 cm na 200 stupňoch 20-25 minút. Necháme korpus vychladnúť.
Pred prípravou krému dáme smotanu na šľahanie do mrazničky na 15 minút a potom s cukrom vyšľaháme z nej šľahačku do ktorej pridáme aj stužovač. Opatrne primiešame mascarpone a mandľovú arómu. Vychladnutý korpus rozrežeme na dve časti. Spodnú časť korpusu polejeme kávou, natrieme 2/3 krému a položíme naň vrchný korpus. Ten tiež natrieme krémom a potrieme ním aj boky torty. Vrch torty posypeme nesladeným kakaom a dáme na jednu noc do chladničky pred podávaním.



1 komentár: