nedeľa 5. mája 2013

Meat pie

Niekedy už naozaj neviem čo by som mala variť... vtedy funguje otázka čo mám navariť... niečo chutné... S tým mi naozaj pomôžu, hlavne keď sa začnem pýtať čo má byť na obed a odpoveď: Mne to je jedno... A určite poznáte ak po tejto odpovedi poviete niečo ale to nevyhovuje... no tak takto vznikol aj tento obed.

Prísady na cesto:
500 g polohrubej múky
250 g masla
2 žĺtka
2 čajové lyžičky soli
200 g kyslej smotany
25 g droždia

Plnka:
1 stredne veľká cibula posekaná na drobno
2 strúčiky cesnaku posekané na drobno
olej
500 g mletého mäsa
4 stredne veľké zemiaky postrúhané
2 vajíčka
petržlen
soľ
čierne korenie
červená paprika
vegeta

Kyslú smotanu trošku ohrejeme aby bola vlažná dáme do nej lyžičku cukru a pridáme droždie  a necháme pár minút kvasiť pár minút. Zmiešame všetky prísady na cesto vo väčšej mise a pridáme aj kvások. Vypracujeme mäkké cesto, ktoré sa nebude lepiť. 30 minút necháme cesto odpočívať.
Zatiaľ pripravíme plnku. Na oleji orestujeme cibulu a cesnak, pridáme aj mäso ktoré okoreníme a miešame na strednom ohni. Pridáme aj surové strúhané zemiaky a necháme ešte približne 10 minút na ohni a miešame. Odložíme plnku, primiešame rozšľahané vajíčka a necháme aby mohla plnka vychladnúť.
Cesto rozdelíme na 2 časti, jednu časť rozvaľkáme tak aby bola väčšia ako tortová forma s priemerom 30 cm. Vložíme do formy a rozťaháme cesto tak aby zakrilo aj okraje. Na cesto rozlejeme plnku a rozvaľkáme aj druhé cesto a vložíme na vrch. Vrch tortovej formy zakryjeme alufóliou a vložíme do predhriatej rúry 175 stupňov na 30 minút. Vyberieme koláč, vrch potrieme vajíčkom a vložíme späť do rúry ale už bez alufólie.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára