Horúcu čokoládu milujem, hlavne tú bielu. Musela som už niečo vymyslieť aby aj doma som ju vedela pripraviť nie len v kaviarni si ju objednať. Nie je to nič komplikované, rýchlo sa to dá pripraviť a aj detí sa dá potešiť.
Prísady:
1,5 dl mlieka
1 dl smotany na šľahanie
50 g bielej čokolády
1 menší kus škorice
1 čajová lyžička vanilkového pudingu
šľahačka
Mlieko a smotanu na šľahanie zmiešame v menšom hrnci pridáme škoricu a necháme zovrieť. Keď zovrelo odstavíme z ohňa, vyberieme kúsok škorice a pridáme po kúskoch čokoládu a miešame kým sa neroztopí. Keď sa roztopila čokoláda pridáme lyžičku pudingu, poriadne premiešame a necháme zase zovrieť. Puding pridávame aby sa čokoláda trošku zahustila. A môžeme aj podávať v hrnčeku. Na vrch možno dať šľahačku a hotové. (Cukor netreba, biela čokoláda je aj tak sladká)
Milujem bielu čokoládu, recept sa mi veľmi páči hneď by som si dala :-)
OdpovedaťOdstrániťuz som skusala aj horku ta sa roby trosku inac ale aj ta je dobra dnes sa chystam spravit tuto bielu dufam ze bude taka dobra ako ta horka... :)
OdpovedaťOdstrániť