sobota 17. novembra 2012

Gung bao kura

Zase niečo čínske a zase nula času na všetko :( 
Dúfam, že pripravíte recept a aj bude chutiť Vám, u nás za deň všetko zmizlo.

Prísady:
 1 kuracie prso
4 sušené chili papričky
2 jarné cibuľky
1 čajová lyžička mletého zázvoru
málo oleja
trošku pražených arašíd

Marináda na mäso:
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
1/2 polievkovej lyžice škrobovej múčky

Omáčka:
1 polievková lyžica škrobovej múčky
1 polievková lyžica cukru
1 polievková lyžica sójovej omáčky
1 polievková lyžica bieleho vína
1 dl vody

Mäso nakrájame na malé kúsky na čínsky spôsob a mäso pridáme do marinády. Na oleji restujeme na drobno nakrájané chili, jarnú cibuľku a zázvor. Pridáme mäso do horúceho oleja a pridáme okamžite aj omáčku. Varíme kým nám mäso nezmäkne a nezahustí sa omáčka. Pridáme pražené arašidy a podávame jazmínovou ryžou. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára