nedeľa 25. novembra 2012

Chocolate cake

Niečo americké, sladké, čokoládové. Určite zmizne do poslednej omrvinky. Cesto je sladké, ale smotanová poleva to dosť kompenzuje. Určite to nie je dobrota pre tých čo držia práve diétu, ale raz sa smieme dopustiť toho hriechu. Táto sladkosť je ideálna aj na adventné obdobie. 

Prísady:
200 g mäkkého masla
200 g hnedého cukru
100 g polohrubej múky
100 g hladkej múky
4 polievkové lyžice tmavého nesladeného kakaa
2 vajíčka
1 čajová lyžička kypriaceho prášku

Smotanová poleva:
2 dl kyslej smotany
2 polievkových lyžíc práškového cukru
2 polievkových lyžíc tmavého nesladeného kakaa

Vymiešajme mäkké maslo a cukor. Pojednom pridajme vajíčka a zmiešajme. Nakoniec pridajme aj múku, kypriaci prášok a kakao. Cesto vlejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm a pečieme 15 až 20 minút na 180 stupňoch.
Počkáme kým nám korpus vychladne. Zatiaľ zmiešame prísady polevy do homogénnej hmoty ktorou polejem vrch vychladnutého korpusu. Pred podávaním dajme tortu na pár hodín do chladničky aby poleva stuhla.


1 komentár: