sobota 2. júna 2012

Jahodové pokušenie

Začína sezóna jahôd, už v záhrade sa dá nájsť niekoľko z tejto pochúťky. A kto by vedel odolať tomuto ovociu? No dobre nájde sa niekoľko rebelov, ale aj na to je riešenie. Kto odolá zákuskom? A deti, hlavne dievčatká neodolajú ružovej torte! :D Na všetko je riešenie, ako dostať trošku z vitamínov do detí. Nuž u mňa to nebolo darčekom pre najmenších, ale darček pre kamarátku, ktorá sa potešila aj vďaka vizuálnemu a chuťovému prekvapeniu, aspoň každý tvrdil, že chutí. Nuž ale tak prejdime k samostatnému receptu:

Prísady:
Cesto:
7 vajíčok
7 polievkových lyžíc krištáľového cukru
6 polievkových lyžíc polohrubej múky
1 sáčok jahodového pudingu
1 sáčok kypriaceho prášku
pár kvapiek červenej potravinárskej farby

Krém:
1 sáčok jahodového pudingu
4 dl mlieka
200g margarínu
200g práškového cukru
pár kvapiek červenej potravinárskej farby
100g marcipánu (môžme aj vynechať ale je chutnejšia torta s marcipánom)

Na vrch:
na plátky nakrájané jahody
červená želatína

Ako prvé pripravíme piškótové cesto. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme do tuhej peny so štipkou soli. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista a pridáme aj jahodový pudingový prášok. K múke primiešame kypriaci prášok a zmes pomaly prídávame k žĺtkom a pomaly miešame aby sme dostali hladké cesto a pravdaže ako posledné pridávame k piškótovému cestu vyšľahané bielka. Vylejeme cesto na vymastenú a hrubou múkou vysypanú formu.  Pečieme pri 180 stupňoch približne 20minút ale to sa dá vidieť kedy je cesto hotové.
Pripravíme aj krém a to nasledovne:
Puding uvaríme zo 4dl mlieka a necháme vychladnúť. Margarín vymiešame s práškovým cukrom do homogénnej masy a primiešame vychladnutý puding a červenú potravinársku farbu a vsypeme do krému nastrúhaný marcipán.
Vychladnutý korpus rozrežeme potrieme s 2/3krému a na vrch dáme druhý korpus... aj vrch a boky torty natrieme krémom. Na vrch torty poukladáme nakrájané jahody a polejeme červenou želatínou. Aspoň na hodinu tortu dáme do chladničky pred podávaním.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára