utorok 12. júna 2012

Jahodový Clafoutis

Zase niečo ľahké a rýchle... Teraz nemám toľko času na pečenie ako by som chcela, takže ostávajú tie najrýchlejšie recepty ktoré viem nájsť alebo vykutrať zo šuflíku. Tento bol prvýkrát vyskúšaný s čerešňami, lenže ešte je teraz sezóna jahôd, aspoň ja som ich mala dosť v chladničke. To s akým ovocím pripravíte tento zákusok záleží len na Vás.

Prísady:
125ml mlieka
185ml smotany na šľahanie
1 čajová lyžička vanilkovej arómy
3 vajíčka
60g cukru
450-500g jahôd (alebo iného ovocia)
85g polohrubej múky
1 polievková lyžica amaretta

Cukor a vajíčka vymiešame, pridáme smotanu na šľahanie, mlieko, vanilkovú arómu, amaretto a múku. Vymiešame, aby tam neboli žiadne hrudky... vlastne musíme dostať homogénnu hmotu. Rúru predhrejeme na 180stupňov. Tortovú formu s priemerom 23cm vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Cesto vylejeme do formy do cesta poukladáme jahody. Pečieme 35-40minút, kým nám vrch nezíska zlatohnedú farbu. Posypeme práškovým cukrom a podávame.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára