sobota 30. júna 2012

After eight muffin

Prísady:
Cesto:
100g polohrubej múky
20g tmavého kakaa
pól lyžičky kypriaceho prášku
4 vajíčka
štipka soli
120g cukru


Krém:
3dl mlieka
1 sáčok vanilkového pudingu
70g margarínu
2 polievkové lyžice cukru
3-4 polievkové lyžice mentolového syrupu


Namáčanie:
50g tmavej čokolády

K cestu rozdelíme vajíčka a z bielkov ušľaháme tvrdý sneh. K žĺtkom pridáme cukor a mixérom vyšľaháme. V jednej miske zmiešame múku, kypriaci prášok, kakao a soľ. Sneh z bielok a žĺtky s cukrom opatrne zmiešame dokopy a pomaličky k tejto mase pridávame sypkú zmes a zmiešame kým cesto nebude hladké. Cesto dáme do muffinových papierikov a upečieme pri 180stupňov približne 15minút.
Kým sa nám muffiny pečú pripravíme krém:
Vanilkový puding rozmiešame v 3dl mlieku do hladka pridáme cukor a uvaríme ako normálny puding. Aj puding necháme vychladnúť.
Margarín rozmiešame do penista s mixérom pridáme vanilkový puding a nakoniec aj syrup a miešame až kým nedostaneme hladký krém.
Čokoládu roztopíme nad vodným kúpeľom, a do nej namočíme vrch vychladnutých muffinov ktoré potom dáme na 15 minút vychladnúť do chladničky. Krém pridáme na vrch muffinov cukrárskym vrecúškom, alebo keď cukrárske vrecúško nemáme tak lyžičkou. Vrch krému môžeme ozdobiť aj kúskami čokolády. Tieto muffiny pred podávaním skladujeme v chladničke.





2 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Ďakujem :) asi aj ďalší recept sa bude tak páčiť, rozmýšľam nad horror muffinom, alebo niečo ovocné :D ešte treba rozhodnúť.

      Odstrániť