piatok 22. júna 2012

Pletené čokoládové mňam

Je to naozaj mňam. Minie sa rýchlo, a ešte aj ďalší deň bude koláč mäkký ako čerstvo upečený. S kakaom, alebo pohárom mlieka sú to fantastickými raňajkami, alebo ľahšou večerou. S týmto koláčom určite  máte všetko vyhraté :)


Prísady:
Cesto:
600g múky
80g cukru
4dl mlieka
50g droždia
2 polievkové lyžice oleja
3 žĺtky
1 štipka soli

Plnka:
250g masla
200g cukru
50g tmavého kakaa


Do veľkej misy vsypeme múku, do ktorej urobíme maličkú dierku do ktorej nasypeme cukor. Pridáme droždie a prilejeme troška vlažného mlieka a necháme kvasiť droždie 15minút. Pridáme ostatné prísady cesta a dobre prepracujeme cesto, aby sme dostali homogénnu masu. Na teplom mieste necháme cesto odpočívať 40 až 50minút. Cesto zase prepracujeme na múkou posypanej doske. Rozdelíme cesto na dve rovnaké časti. Rozvaľkáme na 45x36 centimetrové obdĺžniky. Z obdĺžnika narežeme 3-3 prúžky.
Každý prúžok natrieme plnkou (plnka: zmiešame maslo, cukor, tmavé kakao). Každý prúžok zvlášť a zvlášť natočíme, chytíme tri prúžky a spletieme do vrkoča, ale nesmie byť tesné. Prvý koláč dáme do papierom vyloženého plechu a dáme tam aj druhý koláč. 30minút neháme koláče odpočívať na teplom mieste. Vrch koláča potrieme vajíčkom a pečieme pri 180stupňoch 30minút, kým koláč nebude pekný zlatohnedý.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára