nedeľa 3. júna 2012

Sablé diamond

V obchodoch môžme kúpiť tisíce a tisíce keksíkov, ktoré sú krajšie, sú očačkané a očiam sa preto možno aj lepšie páčia.... ale chutnejší keksík ako tento nikde v regáloch obchodov nenájdete. Je úžasná tá chuť keď sa do nej prvý krát zahrizneme... ale ja Vám tu dávno opisujem tú chuť, to nadšenie ktorým známi ochutnávali tento keksík. Musíte Vy vyskúšať recept a rozhodnúť sa Vy či u Vás tiež boduje tento recept. Príprava nieje ťažká ani nezaberje veľa času.

Prísady k 32 keksíkom:
220g masla (nie margarín)
100g práškového cukru
1 štipka soli
1/2 čajovej lyžičky vanilkovej arómy
320g polohrubej múky
málo krištáľového cukru na zdobenie

Mäkké maslo vyšľaháme do penista, preosejeme k maslu práškový cukor, pridáme soľ, vanilkovú arómu a na najvyššom stupni ručného mixéra ďalej miešame. Preosejeme aj múku k ostatným prísadám a rozmiešame do homogénnej masy všetko. Dostaneme akoby omrvinkovú zmes, ktorú ďalej musíme spracovať rukami do jednotlivého cesta, ktoré rozdelíme na tri časti. Dve časti vložíme do chladničky a z tej jednej formujeme tyč s výškou 4cm. Do misky vysypeme trošku krištáľového cukru v ktorom vyformované cesto obalíme. Z cesta krájame 1cm alebo 1,5cm hrubé kolečká, ktoré dávame na plech vystlaný papierom na pečenie.
Aj ostatné časti cesta spracujeme tým istým spôsobom.
Rúru predhrejeme na 180stupňov a pečieme keksíky 18minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára