sobota 28. júla 2012

Pizza slimáky

Tento recept je veľmi jednoduchý a ešte o to rýchlejší. Určite bude chutiť hosťom...

Potrebujeme:

250g lístkového cesta

Omáčka 1:
1-2 polievkových lyžíc olivového oleja
3strúčiky cesnaku
2-3 paradajky
bazalka
soľ
čierne korenie

Omáčka 2:
70g paradajkového pretlaku
3 strúčik cesnaku
pizza korenie
1-2 polievkových lyžíc olivového oleja.

Pri druhej omáčke je to veľmi jednoduché všetko zmiešame dokopy s pretlačeným cesnakom a natrieme na rovaľkané cesto.

Pri prvej omáčke je postup nasledovný:
Cesnak nakrájame na drobno, alebo pretlačíme cez lis. Olivový olej ohrejeme na panvici, pridáme cesnak trošku pečieme ho a potom pridáme na kocky pokrájané paradajky, bazalku a na strednom ohni necháme vrieť. Osolíme, po sypeme čiernym korením a varechou roztlačíme paradajky. Keď nám omáčka vrie pretlačíme ju cez sito a necháme trošku vychladnúť.

Cesto aj pri tejto omáčke rozvaľkáme natočíme ako roládu a pokrájame na 1cm hrubé slimáky. Pečieme pri   180stupňoch 15-20minút.

Môžeme posypať aj strúhaným syrom, nič s tým nepokazíme. :)


1 komentár:

  1. robievam podobné ale pizza kapsy ,,,určite vyskúšam aj tieto páčia sa mi

    http://receptyakeber.blogspot.sk/2012/05/pizza-kapsy.html

    OdpovedaťOdstrániť