piatok 18. októbra 2013

Zemiakový lángoš

Prísady:
500g hladkej múky
3dl vlažnej vody
200g uvarených pretlačených zemiakov
1 kocka droždia
1 polievková lyžica cukru
1 čajová lyžica kypriaceho prášku
1-2 čajové lyžice soli

Na pečenie:
Olej

Múku dáme do velkej misky, do stredu múky urobíme malú dierku do ktorej dáme cukor a droždie a zalejeme vlažnou vodou a necháme 15 minút odpočívať. Pridáme aj ostatné prísady a vypracujeme cesto. Prikryjeme a necháme na teplom mieste odpočívať cesto na 1/2hodín.
Na múkou posypanej doske budeme pracovať s cestom, z ktorého odkrajujeme malé množstvo cesta. Toto malé množstvo rozťaháme s rukou a pečieme v horúcej oleji. Podávame hneď po upečení.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára