pondelok 7. októbra 2013

Mrkvový cupcake

Najprv keď som robila mrkvovú tortu tak sa mi ten recept nejako nezdal... Mrkva v sladkom? Ale veď carrot cake milujú vo svete, nemôže to byť také zlé! Alebo celý svet je na hlavu keď to má rád... ale je to naozaj veľmi chutné! Necítiť tam nejako extra tú mrkvu, ani neni to divné, je to mňam. Odvtedy sem už upiekla niekoľko tých mrkvových tort, teraz som musela experimentovať a vytvoriť niečo, čo je chutné ale poteší aj očká... veď aj nimi konzumujeme. Vznikol tento cupcake.

Prísady na cesto:
100g polohrubej múky
1 čajová lyžička kypriaceho prášku
100g práškového cukru
2 vajíčka
2 polievkové lyžice mlieka
1 štipka soli
1 čajová lyžička citrónovej arómy
100g masla
100g strúhanej mrkvy

Prísady na krém:
1,5dl smotany na šlahanie
100g mascarpone
menšia mrkva strúhaná
vanilkový cukor podľa chuti
pár kvapiek pomarančovej arómy

Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme ostatné prísady a miešame kým nedostaneme hladké cesto. Cesto dávame do muffinových košíčkov a pečieme na 160 stupňoch 30minút.
Krém dávame na vychladnuté muffiny!
Smotanu na šlahanie vyšlaháme do tuha, primiešame opatrne mascarpone, menšiu nastrúhanú mrkvu, troška vanilkového cukru a pár kvapiek pomarančovej arómy. Krém nanesieme na vrch muffinov cukrárskym vrecúškom.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára