streda 24. júla 2013

Banana pie

Prísady na cesto:
50 g práškového cukru
100 g masla
150 g hladkej múky

Banánová plnka:
500 g banánov
šťava z jedného citrónu
110 g cukru
60 g škrobovej múčky
4 vajíčka
200 ml smotany na šľahanie
2 polievkové lyžice rumu

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Formu na tortu s priemerom 22 cm vymastíme a vysypeme múkou. Najprv pripravíme cesto a to nasledovne:
Múku zmiešame s práškovým cukrom a pridáme aj maslo a vypracujeme homogénne cesto. Ak je cesto hotové dajme to do fólie a na 10 minút do chladničky. Cesto rozvaľkáme a dáme do formy tak aby aj stena formy bola zakrytá do polovičky s cestom. Spodok cesta potláčame s vydličkou aby vznikli maličké dierky a cesto nenapučalo počas pečenia.
Očistime banány pokrájame a dajme do misy aj s citrónovou šťavou, s ručným mixérom rozmixujme banány. Zmiešajme vajíčka v nádobe spolu so škrobovou múčkou, cukrom, rumom a smotanou na šľahanie. Polamičky pridávame k tejto zmesy rozmixované banány. Plnku nalejeme na cesto a pečieme 40 až 50 minút na 180 stupňoch. Keď torta vychladne vyberieme z formy a dáme do chladničky pred podávaním.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára