pondelok 3. júna 2013

Hot buns

Tie najlepšie sladké raňajky.

Prísady:
300 g polohrubej múky
1 čajová lyžička mletej škorice
30 g masla
1,5 dl mlieka
1 vajíčko
100 g sušeného ovocia
1/2 citrónovej kôry
1/2 pomarančovej kôry
15 g droždia
50 g práškového cukru

Na x:
3 polievkové lyžice hladkej múky
málo vody

Na potretie:
1/2 dl vody
2 polievkové lyžice cukru

Vo vlažnom mlieku rozmiešame lyžičku cukru, maslo, vajíčko a nastrúhané citrusové kôry a droždie. K múke pridáme škoricu a nakoniec aj cukor. K sypkým prísadám pridáme zmiešané mlieko a miesyme aby sme dostali jemné cesto. Nakoniec pridáme aj sušené ovocie, a tu pracujeme s cestom už len pár minút. Hotové cesto necháme odpočívať hodinu na teplom mieste.
Cesto rozdelíme na 8 častí, formujeme z cesta žemle a položíme ich na papierom vyložený plech a tu ich necháme odpočívať ďalšiu hodinu.
X: do hrnčeka dáme 3 polievkové lyžice múky a zmiešame toľkou vody aby sme dostali hustý krém. Tento krém naplníme do igelitového vrecúška ktorému oodstrihneme roh. S touto bielou masou nakreslíme na žemle X. V predhriatej rúre pečieme na 180 stupňoch 20 minút. Kým pečieme žemle pripravíme syrup na potretie žemlí. Z 1/2 dl vody a 2 polievkových lyžíc cukru pripravíme syrup. S týmto syrupom potrieme vrch ešte horúcich žemlí. Podávame s maslom a džemom.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára