streda 21. augusta 2013

Jamky

Zase recept na ozajstnú rýchlovku...

Cesto:
5 vajec
200g cukru
0,8dl mlieka
0,8dl oleja
2 polievkové lyžice nesladeného kakaa
200g polohrubej múky
10g kypriaceho prášku

Krém:
8dl mlieka
1 vanilkový puding
1 kokosový puding
5 polievkových lyžíc cukru

Poleva:
1 kyslá smotana
1 sáčok vanilkového cukru
3 polievkové lyžice práškového cukru

Najprv pripravíme puding. Uvaríme vanilkový puding s 4dl mlieka a pridáme 2,5 polievkových lyžíc cukru. Odstavíme aby vychladlo a pripravíme aj druhý puding.
K cestu rozdelíme vajíčka, žĺtka vymiešame s cukrom a postupne pridávame všetky ostatné prísady. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a primiešame k cestu. Stredne veľký plech vymastíme a vysypeme. Vlejeme cesto a vrch cesta bodkujeme striedavo vanilkovým a kokosovým pudingom. Pečieme na 180 stupňoch 25-30 minút. K poleve zmiešame kyslú smotanu, vanilkový cukor a práškový cukor. S touto plevou polejeme vrch ešte horúceho koláča.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára