utorok 1. mája 2012

Bryndzové tyčinky

Každý pochvaľuje túto slanú pochúťku a kto ochutná nechce mi uveriť, že bryndza v nej je. Hlavne tý, ktorý bryndzu ani za svet nechcú dať do úst... ale toto im bude chutiť. Zvyčajne u nás sa pripravuje na rodinné oslavy alebo na sviatky. Príprava je rýchla a veľmi jednoduchá.


Prísady:
350g polohrubej múky
150g bryndzi
100g masla
štipka soli
1 malý kelímok kyslej smotany
1 žĺtko

Všetky prísady dáme do väčšej nádoby a vypracujeme homogénne cesto ktoré sa nám nebude už lepiť. Hotové cesto rozvaľkáme na tenko s nožom krájame z cesta 3cm hrubé pásy a dlhé podľa výberu. Vrch potrieme bielkom ktoré nám ostalo a vrch posypeme sezamovými semienkami alebo rascou. Pečieme pri 180stupňov 10minút až do zlatista.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára