štvrtok 3. mája 2012

Krémová mňam torta

Rýchlo sa pripravuje, je veľmi chutná a pekná. Na narodeniny ako ideálne, hlavne ak nemáte veľa voľného času na pripravenie  komplikovanej a zdĺhavej torty. 

Prísady na piškótu:
6 vajec
120g polohrubej múky
120g cukru
1 balíček kypriaceho prášku

Prísady na krém:
4dl smotany na šľahanie
1 balík vanilkového pudingu
4dl mlieka
1 vajíčko
cukor podľa chuti
vanilkový cukor podľa chuti
2 balíčky stužovaču šlahačky
1 balík hrozienok namočených do rumu

Prísady na ozdobenie:
3dl smotany na šľahanie, najlepšie rastlinného
mandle na hrubo posekané
hrozienka

K piškóte 6vajíčok rozdelíme na bielka a žĺtky, múku preosejeme a primiešame kypriaci prášok. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. S cukrom vymiešame žĺtka do penista. K žĺtkom opatrne primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a postupne pridávame aj múku. Cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu s rozmerom 25cm. Pri 180stupňov pečieme do hotova.

Puding, cukor a jeden žĺtok vymiešame s 4dl mlieka a uvaríme ako puding. Ako sa uvarilo pridáme tuhý sneh ušľahaný z jedného bielka. Kým sa nám chladí krém viackrát miešame. Popritom 4dl smotany na šľahanie vyšľaháme na tuhý sneh a pridáme aj dva stužovače. Šľahačku pomaličky pridávame k vychľadnutej pudingovej zmesy.

Vychladený korpus rozrežeme na dve časti. Spodnú časť korpusu natrieme polovičkou krému, posypeme hrozienkami namočenými do rumu. Na vrch dáme korpus na ktorý dáme krém, potrieme vrch aj boky torty.  Na noc dáme polovične hotovú tortu do chladničky. Vrch torty posypeme na hrubo posekanými mandľami. Ozdobíme cukrárským vrecúškom a vyšľahanou smotanou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára