pondelok 17. februára 2014

Cesto na pizzu

Toto cesto je také isté ktoré poznáme z pizza hut. Iné asi nemusím dodať, každý ho pozná.

Prísady:
1kg polohrubej múky
100g droždia
1 polievková lyžica soli
4 polievkové lyžice olivového oleja
1 čajová lyžička cukru
6 dl mlieka
2 dl vlažnej vody

Vo vlažnom cukrovom mlieku necháme kvasiť droždie približne 10 minút. Múku, soľ, olej, vodu dáme do jednej mise a nakoniec pridáme aj kvások s ktorým poriadne vypracujeme cesto. Cesto bude veľmi mäkké, netreba sa zľaknúť. Keď je homogénné prikrijeme ho a dáme odpočívať na teplé miesto na hodinu.
Plech vymastíme a vysypeme. Ruky namočíme do oleja aby sa naň nelepilo cesto a pomocou rúk formujeme cesto do žiadaného tvaru. Aj na plechu necháme cesto odpočívať ďalších 15minút. Poukladáma naň suroviny podľa chuti a pečieme na 200 stupňoch približne 12 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára