streda 26. septembra 2012

Kokosová roláda

Už som ju robila dávnejšie, len sme boli na dovolenke, trošku sa mi stal život plnším... čiže už toľko času nemám pred internetom. Rozmýšľala som aj nad tým, že možno je môj blog zbytočný, ale milé slová ma presvedčili o pokračovaní. Takže som tu späť s receptom, ktorý asi zatiaľ najviac zabodoval u nás doma zo sladkostí. Jeden deň vydržala len roláda aj to kvôli tomu, že musela stáť v chladničke. Snúbenec zjedol polovicu druhá sa vyparila, vďaka návšteve. Akurát pre seba som so vedela odkrojiť koniec na ochutnanie.

Potrebujeme:

Piškótové cesto:
6 vajíčok
6 polievkových lyžíc kryštálového cukru
5 polievkových lyžíc polohrubej múky
2 polievkové lyžice tmavého nesladeného kakaa

Krém:
150g kokosovej múčky
120g mäkkého masla
4dl mlieka
80g práškového cukru
4 polievkové lyžice hladkej múky

K cestu zmiešame múku a kakao dokopy. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridávame cukor, keď už pena je celkom tuhá pridáme žĺtky a nakoniec zmes múky a kakaa. Väčší plech (35x40cm) vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme cesto, ktoré upečieme na 180 stupňoch 12minút.
Upečené cesto zvaľkáme ešte kým je vlažné do rolády a necháme tak vychladnúť.

Krém:
V mlieku rozmiešame múku do hladka aby sme nemali žiadne hrudky a uvaríme do tuhého krému ktorý necháme vychladiť. Maslo dobre rozmiešame s práškovým cukrom a pridáme k vychladenému uvarenému základu a nakoniec pridáme aj kokosovú múčku, zmiešame do homogénnej hmoty. Piškótu natrieme krémom, ale tak aby ostalo aj na ozdobenie rolády z vonka. Vrch rolády môžeme posypať kokosovou múčkou. Na pár hodín, najlepšie na noc dáme roládu do chladničky.


2 komentáre:

  1. Roláda vyzerá úžasne....a pokračuj v blogovaní, nevzdávaj to. Časom uvidíš, že to nie je zbytočná práca, ale potešenie. Držím palce!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásna roláda , Elizabeth čistinka má pravdu máš skvelé recepty bolo by škoda nepodeliť sa :-)).

    OdpovedaťOdstrániť